Het bijhouden van het ‘bitcoingrootboek’ noemen we minen. Hiermee bedoelen we het samenvatten van de transacties die binnen een bepaald tijdsbestek plaatsvinden.  Zet de rekenkracht van je computer in om wiskundige puzzels op te lossen en daarmee het netwerk te beveiligen. Circa iedere 10 minuten wordt er een nieuw blok gemined waarin de laatste transacties zijn opgenomen.

Dit blok wordt vervolgens toegevoegd aan de blockchain. Wanneer dat gebeurt ontvangt de miner een beloning van 12,5 nieuwe bitcoins. Die beloning halveert iedere vier jaar. Dit proces gaat door tot er in het jaar 2140 op deze manier 21 miljoen bitcoins gecreëerd zijn.

Een aantal jaren geleden kon je nog succesvol minen met je laptop maar dat hoef je tegenwoordig niet meer te proberen. De miners van nu zijn speciaal ontworpen machines die vaak behoorlijk wat geld kosten en over een enorme rekenkracht beschikken.

Bitecoin kopen bij Bitvavo

Bitvavo is een heel overzichtelijke en toegankelijke exchange uit Nederland. Je kunt eenvoudig coins kopen met iDeal en daarna kun je direct starten met de handel in online coins zoals Bitcoin, Bitecoin en tal van andere cryptovaluta. Bitvavo heeft een breed aanbod aan munten die je snel en gemakkelijk kunt inkopen en verhandelen tegen prima koersen.  Maak daarom vandaag nog een gratis Bitecoin wallet aan bij Bitvavo.com